20 år sedan jag öppnade Galleri Tängtorpet !

Helt plötsligt kommer jag på att det är 20 år sedan jag öppnade Galleri Tängtorpet. Efter nära fyra års renoveringsjobb, vilket Arne gjorde det mesta, o planering så öppnade vi den 15 juni 1999. Varför kom jag inte ihåg det tidigare i somras?? I alla fall den här dagen när det snöar 1 oktober så kom jag på det. Efter att ha haft kafé servering och fyra kvinnliga konstnärer under sommaren, och ytterligare tre kvinnor från Åretrakten var det så dags för lite manligt inslag.

Fyra herrar var kontrakterade och lagom till vernissagen kom Torgny Jonsson för att skriva ett reportage. Och det blev ett reportage som slogs upp på ett helt uppslag, Fyra herrar och ett torp hade han döpt det till.

Jag kan inte annat än säga att det var det som gjorde torpet riktigt känt. Visserligen hade vi inte haft det dåligt dittills, men ingen kan skriva som Torgny gjorde. Vädret var definitivt mycket bättre då ocks… som jag minns det.

eva-s-i-b-pa-landet

Jag hade ju varit inne på att öppna en ”Butiken på Landet”, men efter att ha varit på studiebesök nere i Norrtälje så kände jag att sortimentet nog inte var jag. Jag skulle inte heller få bestämma hur inredningen skulle se ut själv, men jag köpte i alla fall lite kläder, enl fotot ovan.

Så det blev mitt eget Galleri med sin egen profil, som efter utställningen Ko-rum fick något av en ”kostämpel” över sig.

tangtorpet-2001akvarell Kerstin Wiklunds fina akvarell som visar torpet innan vi byggde ett nytt arbetskök ute i ”fjösten” och spikade igen den dörren som syns där bakom skottkärran.

Skrev för nåt år sedan en minnesserie över utställningarna och utställarna som man lätt hittar om man skrollar bakåt i bloggen.

koket-i-t

Saknar mitt gamla torpkök där jag kunde sitta på vedlåren och dingla med benen om det blev ens stund över.

uteplatsen

Ja man undrar ju vart tiden tagit vägen, men jag har ju fyllt den med annat som det ser ut om jag tittar bakåt i bloggen.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s